Tohi

Over ons

Naturally delicious, deliciously natural

Biochocolade Tohi, een combinatie van authentieke smaak, puur genot en natuur.

Tohi is ontstaan uit het enthousiasme van een kleine groep chocoladefanaten die er een moderne en alternatieve levenswijze op nahielden en voortdurend op zoek waren naar nieuwe gastronomische ontdekkingen.

Tohi neemt u mee naar het ongerepte universum van de chocolade, waar de smaken nog natuurlijk en ongeschonden zijn. De Meesters-Chocolatiers van Tohi gaan over heel de wereld op zoek naar subtiele en soms onbekende smaken, en baseren zich op de tradities van gisteren om vandaag te vernieuwen.

De Tohi, dit klein, vrolijk, aantrekkelijk en kwiek vogeltje werd in 2004 voor het eerst opgemerkt in de Serranía de los Yariguíes, een kleine geïsoleerde bergketen in het noorden van Colombia, nabij de grens met Venezuela.

De bekendmaking van de ontdekking van de Tohi inspireerde ons tot de creatie van dit nieuwe chocolademerk, want ook cacao is oorspronkelijk uit deze geografische regio afkomstig. De vogel legt de link tussen verschillende leefwerelden, symboliseert het exotisme van het reizen, de Vrijheid en de Natuur. Hij is het symbool van poëzie, kwetsbaarheid en vrolijkheid. De Tohi-chocolade is ontwikkeld naar het beeld van deze ontdekking. Met zijn driekleurige verenkleed, draagt hij op schitterende wijze de kleuren van België, zwarte rug – gele buik – rode kuif. Daarmee hadden we alles. De nieuwe identiteit van de Tohi-chocolade was klaar.

Tohi is :

De zoektocht naar LEKKER

Chocolade is in de eerste plaats synoniem van plezier. Het plezier van wereldsmaken. Exotische kruiden, fruitschilletjes, gedroogde vruchten, grote klassiekers: de Meesters-Chocolatiers van Tohi pakken uit met subtiele en verrassende combinaties.

De zoektocht naar GOED

Fairtrade, Biogarantie, verpakkingen afkomstig van duurzaam beheerd bos (FSC) en CO2 neutrale productie geven duidelijk blijk van onze verantwoordelijkheidszin. Een chocolade dus om (h)eerlijk van te genieten!

De zoektocht naar MOOI

Een unieke chocolade verdient een al even unieke verpakking. Die is dynamisch, flitsend en authentiek. Smul van de gloednieuwe Tohi-chocolade, ‘naturally delicious and deliciously natural’.

Onze waarden

Tohi respecteert het milieu

Onze verpakkingen zijn gemaakt van recycleerbaar materiaal met één component. Het papier en karton komt van bossen die duurzaam en verantwoord worden beheerd.

Tohi maakt chocolade met garantie

Technische en organoleptische kwaliteitscontroles worden tijdens iedere stap van het productieproces uitgevoerd. De productie van Tohi voldoet aan de recentste en strengste normen voor kwaliteit en hygiëne.

Ethiek staat bij Tohi centraal

Om een uitzonderlijke kwaliteit te produceren ontwikkelt Tohi partnerships met klanten en leveranciers. Het bedrijf houdt zich in de Zuiderse landen – vanwaar de meeste van onze grondstoffen komen – bezig met duurzame ontwikkeling.
Tohi chocolade draagt dus ook het “FairTrade” label.

Tohi-chocolaatjes zijn geïnspireerd op reizen die rijk zijn aan ontdekkingen, momenten van humor en sereniteit. Het is het plezier van geven en delen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de presentatie van onze producten, die deze zoektocht naar Beauty and Good weerspiegelt.