Tohi

Recepten

Warme chocolademelk

(4 pers.) Verwarm 750 ml volle melk. Laat op een hoog vuur 6 eetlepels Dolfin chocoladevlokken smelten (9 eetlepels voor de mix Wit & Puur en voor Melk met Karamel). Blijf het mengsel gedurende heel de bereiding opkloppen. Dien warm en schuimig op.

Chocolademousse

(4 pers.) Laat 90 g Dolfin chocoladevlokken smelten. Spatel er voorzichtig 3 eidooiers en 3 tot sneeuw geklopte eiwitten door. Laat 2 uur in de koelkast opstijven alvorens op te dienen.

Moelleux van chocolade

(6 pers.) Laat 180 g Dolfin chocoladevlokken en 100 g boter smelten in de magnetron. Voeg 60 g fijne suiker, 2 eieren en 70 g bloem toe. Meng goed. Vet de vorm in, bestuif hem met bloem en giet het beslag erin. Bak ongeveer 15 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Chocoladefondant

(6 pers.) Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 100 g boter en 250 g Dolfin chocolade smelten. Klop 4 hele eieren en 150 g poedersuiker tot een smeuïg schuim. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig met het schuimige mengsel van ei en suiker. Roer er 100 g bloem door. Giet het beslag in ingevette en met bloem bestoven schaaltjes. Bak 8 tot 12 minuten om een smeltende kern te krijgen.

Chocoladefondant met karamelkern

(6 pers.) Verwarm de oven voor op 180°C. Laat 100 g boter en 250 g Dolfin chocolade smelten. Klop 4 hele eieren en 150 g poedersuiker tot een smeuïg schuim. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig met het schuimige mengsel van ei en suiker. Roer er 100 g bloem door. Giet het beslag in ingevette en met bloem bestoven schaaltjes, maak een kuiltje in het midden en doe er wat vlokken Melk & Karamel in. Bak 8 tot 12 minuten om een smeltende kern te krijgen.

Chocoladetruffels

Laat op een laag vuur 300 g Dolfin chocoladevlokken en 1 eetlepel melk smelten in een pannetje. Draai in het pannetje tot u een glad beslag krijgt. Voeg 100 g boter toe en meng. Roer er één voor één 2 eierdooiers en 4 cl vloeibare room door. Klop er 125 g poedersuiker door. Giet het beslag in een kom en laat het minstens 2 uur op een koele plaats rusten. Als het beslag flink hard geworden is, rolt u er balletjes van en wentelt u die in vergruisde vlokken. Bewaar de truffels in de koelkast tot u ervan gaat snoepen

“Mug Cake”

Doe 15 tot 20 g boter in een grote kop met 50 tot 60 g Dolfin chocoladevlokken. Verwarm het geheel 45 tot 60 seconden in een magnetron, afhankelijk van het vermogen. Strijk voorzichtig glad met een vork en voeg 20 g suiker en 1 ei toe. Bevochtig met 2 cl melk en strijk glad. Voeg 15 tot 20 g bloem en 1 snuifje zout toe en meng. Zet nog eens 45 seconden in de magnetron voor een cake die nog een beetje lopend is.

Chocoladesorbet

(6 pers.) Brengt 40 cl water aan de kook met 80 g poedersuiker, laat 3 minuten sudderen en zet al roerend het vuur uit. Voeg 100 g Dolfin chocoladevlokken 60% cacao toe, meng en voeg vervolgens 10 cl vloeibare room, 60 g chocoladevlokken 77% cacao en een beetje vanille toe. Laat afkoelen. Giet in een ijsmachine en draai gedurende 3-4 uur.